Тръмп в най-дългата си прескоференция: Няма връзки с Русия, изненадан да се нарече политик, а медиите са нечестни

ОFFNews 17 февруари 2017 в 11:25 4651 13

В най-дългата си пресконференция от встъпването си в длъжност американският президент Доналд Тръмп похвали работата на администрацията си, отрече обвиненията за връзки с Русия и за пореден път нападна медиите за тенденциозно отразяване на събитията. 

Тръмп определи като "каша" ситуацията, която е наследил на поста, както във вътрешната политика, така и в международните отношения. Президентът похвали работата в посока подобряване на мира и сигурността в много региони по света. 

Републиканецът отхвърли обвиненията за връзки между предизборния му щаб и руски разузнавателни служби преди вота през ноември миналата година. 

"Тримата, за които говориха, го отричат. И мога да кажа, говорейки за себе си, не притежавам нищо в Русия. Нямам заеми в Русия. Нямам сделки в Русия. Президентът Путин ми се обади много мило да ме поздрави за победата в изборите", обясни Тръмп. 

Той отхвърли предположението на журналист, че Владимир Путин го тества и заяви, че за него би било много по-лесно да бъде твърд спрямо Русия, но това не е в интерес на американците и света. Тръмп допълни, че Путин разбира колко непопулярна ще е сделка между двамата политици, след коeто довърши: "Не мога да повярвам, че казвам, че съм политик, но явно сега съм такъв". 

Милиардерът все пак заяви, че не е направил нищо за Русия, докато бившият държавен секретар и негов опонент на изминалите президентски избори Хилъри Клинтън е отговорна за сделка, според която Щатите дават 20% от своя уран на Русия. 

"Хилъри Клинтън на Русия 20% от урана в нашата страна. Нали знаете какво е уран? Това нещо, наречено ядрени оръжия, много неща се правят с уран, включително някои лоши неща", разясни президентът. 

Според Тръмп, ако се съди от медийното отразяване на събитията, администрацията е в пълен хаос, но реалността е, че тя работи като "добре настроена машина". 

"Пресата е станала толкова нечестна, че ако не говорим за това, правим огромна лоша услуга на американския народ. Огромна лоша услуга. Трябва да говорим и да разберем какво се случва, защото липсата на честност е извън контрол. Нивото на нечестност е извън контрол", категоричен бе Тръмп. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

12

Denis Rizanov

17.02 2017 в 15:29

Айде сега, тоя бил дърт, тоя бил вече невменяем... Еми изтъркахте се вече. Я виж дъртата вещица долу в линка, даже да ходи сама вече не може! Кво остана да мисли или да говори смислени неща.

https://youtu.be/4ksFr8Qu1Yc

77927

10

El Commandante

17.02 2017 в 14:48

Станоев, Тръмп тея неща за урана за такива като тебе ги е обяснил,ако се сещаш...

12691

9

Емил Станоев

17.02 2017 в 14:12

До тролчетата ! Какво се занимавате с тоя Тръмп ?? Заете ли колко ни интересува вашете мнение за тръмп ?? 0=0 !? . Кой ви плаща непрекъснато да плюете по него ? и най-важното защо ? какво ще промените ? Ще стане някой от вас президент на Сащ ? или какво ?

77927

7

El Commandante

17.02 2017 в 12:18

"Това върши работа в детската градина. За останалите - не знам..."

Останали в УСА нема.

Там всички са изостанали.

Умствено.

7506

6

https://www.theguardian.com/us-news/2017/feb/16/donald-trump-press-conference-administration-defense-media

:-)))

7506

5

Нали знаете какво е уран? Това нещо, наречено ядрени оръжия, много неща се правят с уран, включително някои лоши неща", разясни президентът....

:-) Това върши работа в детската градина. За останалите - не знам...

Какъв виртуоз!! :-)

77927

4

El Commandante

17.02 2017 в 11:50

Абсолютно си прав Професоре, тия хора живеят в някаква паралелна реалност, просто е невероятно...