Тръмп заяви, че няма да задължава хората да носят маски

OFFNews 18 юли 2020 в 13:49 2421 0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не възнамерява да въвежда задължителното носене на маска в страната на фона на пандемията от коронавирус, предаде Би Би Си.  

На въпрос дали обмисля възможността за издаване на указ, с който да задължи американците да носят маски, Тръмп отговаря: "Не, искам да оставя на хората определена свобода". Той добави, че според него няма нуждата от подобно ограничение.

Президентът посочи, че носенето на маска може да има и някои негативни последствия.

Преди месец Тръмп се подигра с опонента си Джо Байдън за носенето на маска на публични места и сподели в Twitter снимка на демократа с черни очила и черна предпазна маска.

Миналата седмица самият Тръмп се появи с маска по време на посещението си в Националния военен медицински център "Уолтър Рийд", което се превърна в новина. 

В предишни изявления президентът казваше, че е добре хората да носят маска, ако това ще ги накара да се чувстват комфортно.

Доналд Тръмп не веднъж е бил критикуван, че се появява на официални публични мероприятия без маска. Политическите му опоненти заявяват, че по този начин дава лош пример на своите съграждани.

Днес САЩ отчетоха пореден рекорден брой на заразени с коронавирус, като за последните 24 часа те са 80 991. Общият брой на регистрираните случаи в страната досега е 3 641 355. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови