Тръмп заклейми новия ляв фашизъм в реч за Деня на независимостта

OFFNews 04 юли 2020 в 10:36 3395 4

Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе емоционална реч за Деня на независимостта в подножието на прочутия монумент, изваян в скалите с образите на четирима президенти в Маунт Ръшмор в Южна Дакота.

Той отправи директен призив към разочарованите бели избиратели четири месеца преди изборите през ноември, в които ще се бори за втори мандат в Белия дом, предаде АП. 
Говорейки за оскверняването на паметниците на видни исторически личности, Тръмп заяви, че "поддръжници на новия крайно ляв фашизъм" в САЩ искат да унищожат историята на страната и да "низвергнат американската революция".

Според него онези, които се опитват да събарят паметници, са вандали, "стремящи се да разрушат връзките на любов и вярност", които американците изпитват към страната си и един към друг. "Тяхната цел не е по-добра Америка. Тяхната цел е да разрушат Америка", подчерта Тръмп, цитиран от БТА. Той нарече тези изстъпления проява на нов тоталитаризъм.

"Не се съмнявайте, че тази културна революция от ляв тип има за цел да погуби американската революция", подчерта Тръмп и заяви, че вандалите трябва "да бъдат спрени максимално бързо".

"Радикалната идеология, която атакува нашата страна, си пробива път под знамето на социална справедливост", предупреди президентът и призова американците да защитят и запазят своята история, наследство и велики герои. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3246

4

динозавър

05.07 2020 в 00:03

Мирните протестиращи унищожиха най-важната търговска улица на Ню Йорк, събориха или оскверниха паметниците на исторически хора, нямащи нищо общо с робството. Достатъчно е да посочим паметника на Сервантес, вероятно най-влиятелния писател в историята на литературата.

77927

3

El Commandante

04.07 2020 в 22:17

@FriedRado: Мирни? Хахахаха.....

Не може да си сериозен за Байдън, тоя е по-голем крадец и от Баце, да не говориме че тотално е изпушил, не съм сигурен че е наясно на коя държава иска да става президент.

12182

2

sawall

04.07 2020 в 21:22

Тръмп, модерното лице на фашизма, какво може да се очаква. Да го бяха питали да изброи кои са лицата на Маунт Ръшмор, да видим един ще уцели ли изобщо.

3000

1

FriedRado

04.07 2020 в 12:52

А ти какъв си бе?Заплашваш мирни протестиращи с армията Целия свят ти се подиграва свали америка на колене.Моля се за Джо Байдън ноември месец.