Трети ден над хиляда починали с COVID-19 в САЩ, ръст на нови случаи в Южна Америка

OFFNews 24 юли 2020 в 08:09 2671 1

За трети пореден ден САЩ регистрираха над хиляда починали с COVID-19, според изчисления на Ройтерс. Във вторник бе съобщено за 1141 смъртни случая, в сряда - за 1135, а в четвъртък - за 1014.

Макар че броят на починалите от COVID-19 в САЩ нараства за втора поредна седмица, той е доста по-нисък от равнищата през април, когато на ден около 2000 души умираха от коронавирус, отбелязва агенцията.

По-рано вчера университетът "Джонс Хопкинс" съобщи, че САЩ са прехвърлили прага от 4 милиона потвърдени случаи на коронавирус от началото на пандемията.

Много щати през май вдигнаха ограниченията заради пандемията и отвориха отново плажове, ресторанти и предприятия, което доведе до скок в заразите през юни и нарастване на смъртните случаи през юли, отбелязва агенцията.

Американският президент Доналд Тръмп анулира вчера провеждането на част от националния конгрес на Републиканската партия в щата Флорида заради разрастването на коронавирусната епидемия там, съобщиха световните агенции. "Сега не е моментът да правим голям конгрес" заяви Тръмп, изтъквайки, че негов дълг като президент е да "предпази американците".

Колумбия регистрира вчера 315 смъртни случая, свързани с коронавируса, за едно денонощие - рекордно число за тази страна откакто епидемията се появи там в началото на март, съобщи Франс прес, като се позовава на официални данни. Една трета от починалите са в столицата Богота. 

Мексиканското здравно министерство съобщи вчера за регистрирани рекордни 8438 нови случая на коронавирус и 718 нови починали, предаде Ройтерс. С тях общият брой на заразените в страната достигна 370 712, а този на починалите - 41 908. Правителството обаче смята, че реалният брой на заразените е значително по-голям.

Бразилия регистрира за втори пореден ден рязък ръст на заразените с коронавирус, съобщиха Ройтерс и ТАСС. Новите случаи от вчера са близо 60 хиляди, с което общият брой на заразените вече е 2 287 475. В сряда бяха регистрирани рекордните 57 860 нови случая. 

Междувременно бразилският президент Жаир Болсонаро, който се зарази с коронавирус, вчера се разходи с мотоциклет и разговаря с минувачи близо до резиденцията си в столицата Бразилия, според разпространени от медиите снимки, съобщи Франс прес. 65-годишният Болсонаро обяви, че е болен от COVID-19 на 7 юли.

Потвърдените случаи на коронавирус в Германия нараснаха през последното денонощие с 815, до 204 183, съобщи институтът "Роберт Кох". Починали са десет души, с което общият брой на жертвите на COVID-19 достигна 9111, добави институтът, цитиран от Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4015

1

No matter what

24.07 2020 в 12:19

Северна Америка, Южна Америка, Европа, сега вече и в Африка... Положението е тревожно!