Три жертви на студа във Великобритания, една - в Япония

Александра Маркарян 02 март 2018 в 09:12 2990 0

Студът във Великобритания причини смъртта на трима души, предадоха Би Би Си и БТА.

Двама възрастни и малко дете са загубили живота си при снеговалежите и студа, предизвикани от атлантическата буря Ема и антициклона Звяра от Изтока, съобщи Би Би Си, цитирана от ТАСС.

Лошото време станало причина лек автомобил да се блъсне в жилищна сграда в графство Корнуол, Югозападна Англия, в резултат на което на място загинало седемгодишно момиченце. На една от заснежените улици на град Лийдс беше открита мъртва 75-годишна жена, а още една жертва на стихията стана 46-годишен мъж, чийто автомобил се удари с камион в близкия град Бъркшър.

Вчера в Англия и Уелс беше обявен червен код за опасност заради лошото време. Бяха затворени хиляди училища. В Шотландия остават затворени двете най-големи летища - в Единбург и Глазгоу. На други аерогари бяха отменени десетки полети.

Япония

Снежната буря отне човешки живот и в Япония. Един човек е загинал на североизточния японски остров Хокайдо, предаде ДПА.

Мъжът - на около 20 г. - бил намерен мъртъв в град Томокомай, след като той и още двама души опитали да спасят шофьор на закъсал в бурята автомобил.

Метеоролозите предупреждават, че днес същият район на Хокайдо ще бъде ударен от нова снежна буря, която ще бъде най-силната от години насам. Властите призоваха хората да не излизат, докато не мине най-тежката част от стихия. 

Около 700 училища на острова бяха принудени да затворят, а десетки полети бяха отменени. Около 7500 домакинства бяха без ток през изминалата нощ, а над 300 автомобила бяха блокирани от снежната буря, в района на местното селище Шимукапу, съобщиха японски медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови