Туитър отне думата на Тръмп: президентът откраднал музика на Ханс Цимер

OFFNews 10 април 2019 в 14:55 3041 0

Съобщение на американския президент Доналд Тръмп бе премахнато от Туитър заради кражба на музика от филма за Батман "Черният рицар: Възраждане". В 2-минутното клипче, използвано за кампанията му за изборите през 2020 г., звучи Why Do We Fall? на прочутия германския композитор на филмова музика Ханс Цимер. Музиката е използвана, без дори да бъде отправено запитване относно авторските права до Warner Bros Pictures.

Туитър премахва клипчето във вторник вечерта, часове, след като е качено в акаунта на Тръмп. Преди да бъде свалено, е било гледано над милион пъти.

Клипчето тръгва с образите на видни американски представители на Демократическата партия, включително президентът (2009–2017 г.) Барак Обама и първата дама (1993-2001) и съперник на Тръмп в последната кандидатпрезидентска надпревара Хилъри Клинтън.

Следва текстът: "Първо пренебрегнаха вас, след това ви се изсмяха, накрая ви нарекоха расисти". Показват се кадри от ключови моменти за Тръмп като президент, като срещата му със севернокорейския лидер Ким Чен Ун и решението на Върховния съд по разследването за руска намеса в изборите от 2016 г. Краят е посланието "вашият вот доказа на всички тях, че грешат" и твърдението, че преизбирането на Тръмп за нов мандат през 2020 г. би било "велика победа".

Използването на музика от "Черният рицар: Възраждане" е неоторизирано, пишат от "Уорнър" в изявление, преди Туитър да свалят видеото, и заявяват, че използват всички законни средства с цел свалянето на клипа. На мястото му вече се появява съобщение, което гласи, че той е свален в отговор на докладване от носителя на авторските права.

Това не е първият път, в който използването на музика от Тръмп е поставено под въпрос. През октомври Фарел Уилямс и наследниците на Принс настояха президентът Тръмп да спре да използва музика на певците на политически събития. Риана изпрати писмо, в което настоя той да спре да използва Don't Stop the Music. Стив Тейлър от Aerosmith също се оплака, когато президентът използва хита на групата Living' On The Edge.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови