Турското правителство смята, че властите в България подкрепят блокадата на границата

OFFNews 25 март 2017 в 16:16 7194 2

Турското правителство смята, че властите в България подкрепят блокадата на границата

Вицепремиерът и говорител на правителството в Анкара Нуман Куртулмуш заяви, че блокадата на границата с Турция не е дело на официалната българска държава, но става с дълбоката нейна подкрепа, съобщава БГНЕС.

По време на предизборното си посещение в югоизточната провинция Газиантеп Куртулмуш изрази възмущението си от инцидентите на границата при Капитан Андреево с изселниците, пътуващи за България, за да гласуват утре. Това не е пречка от официален характер, а от граждани. Но е много вероятна прикритата подкрепа от страна на държавната власт, посочи Куртумлуш.

Вицепремиерът каза още, че външният министър Мевлют Чавушоглу е разговарял с българския си колега Ради Найденов по повод проблемите на границата и е поискал заедно да работят за засилване на двустранните отношения. Чавушоглу е поискал от България да не се допуска повторение на събитията от вчера, като за това държавата да мобилизира всичките си властови структури.

По-рано днес около 40 души се събраха на протест на граничния пункт "Капитан Андреево". Блокада на границата обаче няма и движението на автомобилите продължава спокойно. Протестът с идеята за блокада на границата беше продиктуван от желанието да се спрат изборните автобуси, влизащи в страната от Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12017

2

Кулин бан

26.03 2017 в 08:12

Някой ни дели на русофили и русофоби, толкова десетилетия вече. Разделени, затова сме на това дередже. Много лесно се лъжем. Психически неуравновесена нация сме.