Турция тества ракети за комплекси собствено производство

OFFNews 25 април 2019 в 14:30 2747 0

Турски ракети

Снимка АА

В Турция продължават изпитанията на ракети за собствен зенитно-ракетен комплекс с малък и среден обсег HISAR, съобщава Анадолската агенция.

Планира се системите за противовъздушна отбрана собствено производство скоро да бъдат приети за въоръжението на Турция. Тестовете на ракетите се извършват с бойни глави и в условия, максимално близки с военните, като се нанасят удари по мобилни цели. Тестват се също радар, система за командно управление на стрелбата, електрооптика и средства за връзка със зенитно-ракетните комплекси.

Системата HISAR е способна да води кръгова стрелба на 360 градуса. Ракетата излита вертикално и се насочва към целта с помощта на маневрени двигатели. В Турция се разработват два вида от този комплекс – с малък обсег / HISAR-А с радиус на действие до 15 км/ и със среден / HISAR-О – до 25 км/.

Тези комплекси са в състояние да унищожават летателни апарати с неподвижно и въртящо се крило, крилати ракети, безпилотни летателни апарати и ракети от типа „въздух-земя“. Турските военни концерни ASELSAN и ROKETSAN провеждат тестовете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови