Турция въвежда специални мерки в очакване на туристите

OFFNews 10 май 2020 в 15:13 2139 0

Турция въвежда санитарни мерки и изисквания в очакване на туристите, каза турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой в интервю за Си Ен Ен Тюрк днес, предаде ДПА.

От края на май на хората ще бъде позволено да пътуват в рамките на страната, каза Ерсой. През юни постепенно ще бъдат възобновени и международните полети, допълни министърът.

Правителството е изготвило програма за сертифициране на хотелите и ресторантите, които ще бъдат обект на стриктни регулации. Програмата съдържа 132 критерия, сред които гаранции, че санитарните правила се спазват и че се практикува социална дистанция. Персоналът трябва да премине обучение за мерките за предотвратяване на разпространението на коронавируса.

Храната и напитките ще бъдат сервирани от персонала. Макар че шведските маси ще бъдат разрешени, гостите няма да могат да се обслужват сами.

Правителството е публикувало обобщен списък на болниците, налични в популярните сред туристите райони, и на техния капацитет.

Страната постепенно облекчава мерките, наложени срещу разпространението на заразата. През този уикенд комендантски час беше наложен в 24 градове и окръзи, докато през миналия - в 31. На хората на възраст над 65 години също беше разрешено да излизат навън на няколко часа.

В понеделник ще бъдат отворени търговските центрове и фризьорските салони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови