Убитият арестант Джордж Флойд бил заразен с коронавирус

Аутопсията сочи, че е починал от спиране на сърдечната и дихателната дейност и че арестът е причинил смъртта му

OFFNews 04 юни 2020 в 15:54 11430 5

Убитият от полицай в американския град Минеаполис арестант Джордж Флойд е бил инфектиран с COVID-19 е показала аутопсията на тялото му, предаде Ройтерс.

Вирусът обаче не е фактор за смъртта му.

46-годишния Флойд издъхна, след като бе повален на земята от полицай, коленичил върху врата му.

Според аутопсията причината за смъртта на арестанта е кардиопулмонален арест - т.е. внезапно преустановяване на спонтанната дихателна и сърдечна дейност.

Заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че става въпрос за убийство. Като фактори за смъртта се цитират още начинът на задържане и натискът върху врата на арестанта.

Видео, което показа как Флойд казва, че не може да диша, предизвика вълна от протести за правата на чернокожите и полицейското насилие в САЩ и по света. 

Според доклада на съдебните медици още няколко фактора са допринесли "значително" за леталния изход - сърдечно заболяване, високо кръвно налягане и употреба на наркотик - опиата фентанил, както и скорошна употреба на метамфетамини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

5

edin slep

04.06 2020 в 21:00

Не е бил въоръжен при ареста - добре, а при обирите които е правил? Тези които са получили фалшиви банкноти не са важни, на колко народ е зачернил живота, но сега стана свети негър.

Дребна кримка, наркотици, но иначе сега рев, сълзи, страдания.

25665

4

Victimized

04.06 2020 в 17:25

А това, че са работели като охранители в някакъв бар заедно няколко години няма да го кажете, контекста не е важен, важно е да се изкара тоя мръсен расист, какъвто може и да е понеже май се оказа масон. Но, другото което е, който и да беше друг мъртъв с вируса щяха да го лепнат на него, ама не може да се разваля целия сценарии.

5784

3

Бабатунде

04.06 2020 в 17:22

Бе той нека си ги понесе, ама за един негър наркоман, последствията ги носят и много собственици на магазини, заради други мургави симпатяги, които вероятно също имат афинитет към прахчета и хапченца ! :)

4000

2

Biser

04.06 2020 в 16:46

Да, но това по никакъв начин не е повлияло на смъртта му. Онзи си го е убил. И трябва да си понесе последствията.