Учениците във Филипините трябва да засадят 10 дървета преди да завършат

OFFNews 03 юни 2019 в 10:14 2071 0

Снимка Pixabay

Нов закон задължава всеки ученик във Филипините да засади 10 дървета преди да може да получи дипломата си, предадоха световните агенции. Изискването ваши за завършване на основно, средно и висше образование.

Т.нар. Закон за дипломирането и околната среда цели да намали ефекта от климатичните промени в тропическата държава и да изгради по-екологична среда за новите поколения.

"За тази цел образователната система ще бъде място за пропагандиране на етичното и устойчиво използване на природните ресурси сред младите хора, за да се гарантира самоусъвършенстването на социално отговорно и съзнателно гражданство", се казва в предложението на парламента, чийто автор е народният представител Гари Алеяно. 

Депутатът изчислява, че всяко поколение ще засади 525 милиона дървета. 12 милиона ученици във Филипините всяка година завършват основно образование, 5 милиона - средно, а 500 000 - висше. Това прави по 175 милиона дървета годишно, посочва Алеяно.

Законът предвижда дърветата да бъдат засаждани в гори, защитени местности, резервати, градски райони, изоставени мини и др. Насърчава се засаждането на местни видове, подходящи за климата и топографията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!