Украински самолет със 176 души на борда се разби в Техеран, няма оцелели

OFFNews 08 януари 2020 в 07:03 7301 0

Снимка IRNA

"Боинг 737" със 167 пътници и 9 души екипаж на борда се разби след излитане от летището в Техеран. Няма оцелели, съобщи иранският Червен кръст. 

Загинали са 82-ма граждани на Иран, 63 - на Канада, 11 - на Украйна (двама пътници и 9 души екипаж), 10 - на Швеция, 4 - на Афганистан, 3-ма - на Великобритания и 3-ма - на Германия.

Украински "Боинг 737" със 176 души на борда е излетял от Техеран в 4:42 часа българско време и е спрял да предава данни 2 минути след излитането си, според услугата за проследяване на самолети "Flightradar", съобщи БНТ. 

По-рано иранската агенция "Tasnim" съобщи, че украинският самолет се е разбил поради "технически проблеми" на международното летище "Имам Хомейни" в Техеран. Според агенцията информация за инцидента е потвърдена от шефа на летището. 

Международното летище в Киев Бориспол все още няма информация за евентуална катастрофа на украинския лайнер, който е летял от Техеран за Киев, съобщи РИА Новости.

Иранските власти съобщиха, че към мястото на катастрофата са се отправили 10 линейки. При падането самолетът е избухнал в пламъци. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови