Украинският президент постави световен рекорд, даде 14-часова пресконференция

OFFNews 11 октомври 2019 в 10:00 3310 0

Президентът на Украйна Володимир Зеленски постави рекорд, като даде пресконференция, продължила 14 часа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БНР.

Според украинската национална агенция на рекордите това е най-дългата пресконференция в историята.

Постижението беше обявено от представител на украинската национална агенция на рекордите, почти осем часа след началото на пресконференцията, която се състоя в шикозно заведение в центъра на Киев. Досегашният рекорд принадлежеше на президента на Беларус Александър Лукашенко с пресконференция над седем часа, отбелязва Франс прес.

Зеленски обсъди редица теми със стотици журналисти - конфликта в Източна Украйна, отношенията с Русия и телефонния си разговор с Доналд Тръмп, заради който американският президент в момента е заплашен с процедура за импийчмънт от демократите.

Украинският президент заяви, че не е сигурен дали ще разреши на сътрудника си Андрий Ермак да даде показания в Съединените щати по разследването за импийчмънт на Тръмп, посочва Ройтерс.

ТАСС цитира думите на Зеленски заяви, че е против автономия на Донбас. По думите му след изтеглянето на войските от региона там трябва да останат украинската полиция и миротворците от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови