Украйна проведе изпитания на крилати ракети на брега на Черно море

OFFNews 05 декември 2018 в 16:33 6024 0

Снимка turchynov.com

Въоръжените сили на Украйна проведоха успешни изпитания на крилати ракети на брега на Черно море. 

Изпитанията са били на ракетни комплекси С-125 и са извършени във военния полигон в Одеска област, съобщиха от Съвета за национална сигурност и отбрана, цитирани от УНИАН. 

По време на изпитанията са постигнати важни резултати - проведен е успешна проверка на украински крилати ракети и е отработена системата за брегова охрана с помощта на модернизирания ракетен комплекс С-125, обяви секретарят на Съвета Александър Турчинов. 

Целта е била да се провери точността на ракетите, както и на какво разстояние могат да бъдат изстреляни. По думите на Турчинов е поразена цел на разстояние 280 км. 

Проверена е и точността и надеждността на поражение на плавателни средства с ракетни комплекси С-125, допълни той. 

Извършени бяха 8 пуска, при които са унищожени 8 надводни цели. Това е много добър резултат, който доказва, че тези модернизирани комплекси са способни да обезпечат надеждна защита от агресия както от въздуха, така и от морето, и значително ще засилят бреговата охрана на Черноморското и Азовското крайбрежия, подчерта Турчинов.

Изпитанията идват на фона на напрежението между Русия и Украйна след задържането на украински кораби и моряците в тях от руските власти край Керч. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови