В Азия и Австралия също се надигат протести за правата на чернокожите

OFFNews
06 юни 2020 в 18:06 | 1808 |3

Хиляди демонстранти за защита правата на чернокожите се събраха в събота в Австралия, Япония и Южна Корея, за да подкрепят гражданските протести срещу полицейското насили надигнали се след смъртта на цветнокожия арестант Джордж Флойд в САЩ.

Демонстрации се провеждат и предстоят в САЩ и Европа.

В САЩ представители ан демократите анонсираха, че ще започнат реформи. В много градове, макар да няма ескалация на насилието, напрежението не отслабва.

В тихоокеанската част на Азия демонстрациите се проведоха при съблюдаване на противоепидемични мерки. 

В Брисбейн, Австралия, около 10 000 души се включиха в мирен протест с маски и плакати с лозунга "Black Lives Matter" ("Животът на чернокожите има стойност.")

В Сидни издадено в последния момент съдебно решение разреши провеждането на марш въпреки мерките срещу пандемията. Маршът бе под засилено полицейско присъствие.

В Мелбърн, Аделаида и други австралийски градове също се проведоха мирни демонстрации.

В японската столица Токио също се проведе демонстрация. По думите на протестиращи причината е начинът, по който полицията се е отнесла с кюрд, предаде Ройтерс. Мъжът казва, че е бил спрян, докато шофирал, бил съборен на земята, а след това полицията го оставила с натъртвания и наранявания.

Гомяма демонстрация се очаква по-късно в американската столица Вашингтон.

Препоръчани материали
edin slep

Рейтинг : 7930

07.06 2020 в 12:11 3
+ 1
- 0
Ленин бил казал нещо за полезните идиоти. Протестирайте, протестирайте.

Нашите тъмно сини, хем непълнолетни бяха изнасилили в германия бяло момиче. Едно момиче от Сливен с такъв ужас говори за циганите, там са яко наплашени от нашите си чернокожи. Не ми се мисли какво е в САЩ.
Стефан

Рейтинг : 22188

07.06 2020 в 00:13 2
+ 2
- 0
А там колко негри живеят?
Срутването на САЩ като мутра е една работа. А унищожаването на бялата раса в интерес на черната, е друга.
ровччч

Рейтинг : 905

06.06 2020 в 19:16 1
+ 14
- 0
Тотална лумпенизация. Даже тук на Витошка имаше 5-6 кретена с плакатчета, които подскачаха и викаха, и станаха за смях на минувачите.