Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

В Гърция: Солени глоби за палатка извън къмпинг и туби с бензин в колата

OFFNews 23 юни 2017 в 16:17 12363 1

Солени глоби за пренасяне на бензин и нафта в туби, както и за опъване на палатки извън къмпингите, налага общинската полиция в Гърция. Наказанието може да бъде и до три месеца затвор, лекият вариант е глоба от 150 евро.

Санкции от няколко хиляди евро грозят туристите, ако запалят огън на нерегламентирано място. За боклук на плажа глобата е 300 евро.  

Зачестиха случаите на глобени туристи, влизащи предимно от България и Македония, които пренасят в туби бензин и нафта. След граничните пунктове има полицейски екипи, които проверяват за наличието на горива в колите, информира БНР. 

Санкцията зависи от количеството внесено в страната гориво, възможно е обаче и да се конфискува превозното средство, защото действието се тълкува като нелегален трафик на акцизна стока. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

1

Крушата

24.06 2017 в 12:30

offnews.bg това всички много добри го знаят от много години!
Наистина голямо постижение, че и Вие сте научили факт, с който не малко българи са се сблъскали преди години. Но мисля, че идеята Ви е да водите новинарски сайт. Или пък не знам, от друга страна името offnews изключително точно отговаря на съдържанието на статиите в сайта!
 
X

Подкастът на OFFNews