Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

В Кипър откриха нова жертва на сериен убиец

OFFNews 28 април 2019 в 17:14 5371 0

Pixabay

Полицията в Кипър е открила човешки останки по време на продължаващото разследване на предполагаеми сериен убиец, за когото се предполага, че е отнел живота на седем души и е останал неразкрит в продължение на три години, съобщи Ройтерс.

Според полицията заподозреният - военен от кипърската армия, е признал убийството на пет жени и на 6- и 8-годишните дъщери на две от жертвите. Той се свързвал с тях чрез сайт за запознанства.

Досега са открити три тела. В неделя е намерено още едно разлагащо се тяло, поставено в куфар, който е бил хвърлен в токсично езеро близо до изоставена мина западно от столицата Никозия. Свидетели добавят, че са видели полицията да води заподозрения до мястото ден по-рано.

Разследването на случая продължава.

На тялото на първата открита жертва се натъкнали туристи преди две седмици в шахта.

Смята се, че две от жертвите - майка и дъщеря от Румъния, са изчезнали през септември 2016 г., а последната, жена от Филипините - през август 2018-а. 

В последните дни са намерени три тела. Едното е идентифицирано като Мери Роуз Тубирчио, 39-годишна, изчезнала през май 2018 г. Все още не е ясна съдбата на изчезналата ѝ 6-годишна дъщеря. Другите две открити тела са на филипинка и на непалка, изчезнали през 2018-а.

Полицията бе остро критикувана, че не е стигнала по-рано до извършителя - след докладването на изчезването на жените. Органите на реда отговориха, че законодателството ограничава работата им, като не им позволява да проверяват доказателства като историята на телефонни разговори без разрешение от съда. Такова се издава само ако криминалната проява се наказва с над 5 години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews