В отворено писмо Tереза Мей призова нацията да я подкрепи за Брекзит

OFFNews 25 ноември 2018 в 08:34 3434 1

Британският премиер Тереза Мей публикува отворено писмо към нацията, в което призовава за подкрепа за сделката с ЕС за Брекзит, съобщава "Сънди Експрес".

В писмото си Мей е категорична, че Осторовът ще си върне контрола върху границите, като веднъж завинаги сложи край на свободното движение на хора.

"Вместо имиграционна система, основана на това от къде идва човек, ние ще изградим система, която се основава на уменията и талантите, които този човек може да предложи. Ще си върнем контрола върху нашите пари, като сложим край на огромните годишни плащания на ЕС. Ще можем да използваме парите на британския данъкоплатец за собствените си приоритети. Ще си върнем контрола и върху нашите закони, като сложим край на юрисдикцията на Европейския съд в Обединеното кралство", пише Тереза Мей

Тя посочва, че сделката за Брекзит ще защити правата на гражданите от ЕС, които са изградили своя живот в Обединеното кралство. Сътрудничеството в сигурността с ЕС също ще продължи.

"От съдбоносно значение е тя да защити интегритета на Обединеното кралство и да гарантира, че няма да има твърда граница между Северна Ирландия и Ирландия.  Това е сделка за по-светло бъдеще, която ни дава шанс да уловим благоприятните възможности пред нас", категорична е Мей в писмото си.

В неделя лидерите на 27-те страни-членки на ЕС ще проведат историческа среща с министър-председателя на Великобритания, на която ще се подпише Споразумението за Брекзит. В събитието ще участва и премиерът Бойко Борисов.

"Проектът на Споразумението за оттегляне на Обединеното Кралство от ЕС съответства на интересите на България, тъй като гарантира максимално възможна приемственост и последователност в редица важни за страната ни области, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

25.11 2018 в 08:44

Пак да попитам...
Баце кво ша казва за Брекзита.. Подкрепяме ли го, не го ли подкрепяме..
Щот докат бе баш европреЦедател на съюза там не го допуснаха да дава думата по време на преговорите..
Пък Лилито Отличничката и дори за портиерка не я цаниха...
Пак ша са взира завалията в различните обувки на залитащия Юнкер..
Па ше си мисли кафявата ли беше ЗА, черната ли - против, или обратно беше..

( П.П. Някой от вас да прочете нейде нещо защо МИ 6 е толкова против в САЩ да се разсекретят документите по разследването за "намесата" на Русия в щатските избори?)