Върнаха в Украйна телата на 11 души от сваления до Техеран самолет

OFFNews 19 януари 2020 в 14:56 1642 0

Снимка АА

Ковчези с телата на 11 украинци от сваления самолет в близост до Техеран са върнати днес в родината им, предаде Франс Прес. 

Президентът Володимир Зеленски, премиерът в оставка Олексий Хончарук и други високопоставени лица, са присъствали на траурната церемония, състояла се на летището 'Бориспил" в столицата Киев.  

На 8 януари иранските власти свалиха самолет Боинг-737 на Украинските международни авиолинии няколко минути след излитането му от Техеран. Всички 176 пътници на борда загинаха. Три дни по-късно Иран призна, че самолетът е свален от иранската система за противовъздушна отбрана, която го е възприела за американска крилата ракета. 

Ръководителят на отдела за разследване на катастрофи към Организацията за гражданска авиация на Иран Хасан Резайефар днес заяви, че страната сама ще разшифрова бордовите самописци на пътническия самолет. 

Резайефар допълни, че "засега не е взето решение те да бъдат пращани в друга страна". Вчера Ройтерс съобщи, че иранските власти ще предадат на Киев черните кутии. Хасан Резайефар подчерта, че решението за това е взето след редица срещи с украински представители. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови