Вашингтон поуст: Путин не знае какво да прави, кремълските елити са разочаровани

OFFNews 30 декември 2022 в 21:56 7868 4

Снимка The Insider

Путин е изолиран, твърди бившата кореспондентка на "Файненшъл Таймс" в москва Катрин Белтън, автор на книгата "Хората на Путин".

Владимир Путин е самотен и няма план за война в Украйна, твърдят анализатори в западни медии, наблюдаващи процесите в Кремъл. Според тях близкият кръг от сътрудници на русикя президент е все по-разочарован. Наскоро Путин отмени традиционното си годишно си обръщение към нацията, което обикновено се правеше на Нова година. „Той просто не знае какво да каже“, твърди неназован руски милиардер.

Голяма част от руския елит губи вяра във Владимир Путин и се опасява, че президентът няма план за продължаване на войната в Украйна, пише „Вашингтон поуст“. 

Както беше съобщено, вътрешният кръг от сътрудници на Владимир Путин е разочарован, тъй става ясно, че идея за пълномащабната инвазия, която започна преди повече от 10 месеца, няма.

„Има огромно раздразнение и нетърпеливост сред хората около президента“, казва анонимен руски милиардер, който поддържа връзка с висши служители в Кремъл . Той добавя, че има ясни признаци, че " не знае какво да прави ". Путин, който не е свикнал да губи е все по изолиран, тъй като войната се проваля, пише авторката на анализа Катрин Белтън.

Напоследък Владимир Путин рядко се появява публично. Наскоро той отмени годишното си обръщение към нацията , което обикновено правеше навечерието на Нова година.

Цялото мероприятие обикновено включваше реч пред Федералното събрание на Русия , последвана от едночасова пресконференция, на която присъстват стотици журналисти от цялата страна .

Институтът за изследване на войната (ISW) посочи липсата на положително послание като една от причините за отмяната на речта .

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предположи, че речта вероятно ще се състои в началото на новата година .

„В речта би трябвало да се съдържа план. Но план няма. Мисля, че те просто не знаят какво да кажат “, каза анонимният милиардер.
Той добавя, че Путин е все по-изолиран. "Той и без друго не обича да говори с хора. Имаше много тесен кръг, а сега той се стесни още повече", обяснява източникът. "Путин, който не е свикнал да губи е все по изолиран, тъй като войната се проваля", пише авторката на анализа във "Вашингтон поуст" Катрин Белтън, написала книгата "Хората на Путин" и бивша кореспондентка на "Файненшъл таймс" в Москва.

„Вече сме в десетия месец на война, която трябваше да продължи само няколко дни“

Татяна Становая , сътрудник на Фондация Карнеги, каза, че "в руския елит все повече хора започват да губят вяра в своя лидер, защото той не може да отговори на важни въпроси за войната ".

„Елитът не знае на какво да вярва и се страхува да мисли за утрешния ден“, каза Становая. „До голяма степен има усещането , че няма изход, че ситуацията е необратима и че са изцяло зависими от един човек“, добави тя.

„Как може Путин да ни каже, че всичко върви по план, когато вече сме в десетия месец на война, която трябваше да продължи само няколко дни “, казва анонимен руски служител. Той добавя, че единствената тактика в момента може да бъде да се убедят Западът и Украйна да започнат мирни преговори при руските условия.

Армията на агресора се боричка от началото на атаката срещу Украйна с общи проблеми като лошо обучение и нисък морал на частите си. Въпреки това някои западни дипломати и официални лица съобщиха през октомври, че Путин има силна подкрепа в Кремъл .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

4

Mateevk

31.12 2022 в 13:11

Ами точно така е, с една корекция само - вече сме 11-ия месец на войната, а "пабеда" така и не се очертава. Цялото това "мероприятие" на Путин от самото начало беше безумно, противоречиво и алогично. Това не беше ход на рационален играч, за какъвто винаги аз лично съм смятал Путин без въобще да го харесвам. Никак не беше трудно да се забележи очевидното, но някои и досега продължават да си повтарят опорките от началото на войната.

22548

3

dolivo

31.12 2022 в 11:32

цялата върхушка около него е за бесилка

а "милиардерите" дето уж имали контакти, до един са крадливи облагодетелствани свине

но хайде, свикнали сме с грухтенето на ново и псевдобогаташи

999

2

Oflet

31.12 2022 в 06:34

Абе вие като ги пишете тия работи вярвате ли си?
Разбирам, че много ви се иска да е така ама пък чак толкоз заблуда...

1321

1

4rnor

30.12 2022 в 22:11

Ох миличкият ....

Напълно неиронично. Най-добрият му ход е си изценира смъртта (като автоеротичната асфиксиация е най-удачния вариант) и да отиде да живее при останалите фашаги в Аржентина.