Във Великобритания за първи път осъдиха жена за домашно насилие

OFFNews 19 април 2018 в 15:27 14874 2

Снимка SBNA

22-годишна британка беше осъдена на 7,5 години затвор за домашно насилие и "принудителен контрол". Това е първата в историята на страната жена, осъдена заради домашно насилие, съобщи руската служба на Би Би Си.  

Джордан Уорт е осъдена за това, че в продължение на четири години оказвала психически и физически тормоз на приятеля си - 22-годишния Алекс Скил, който страда от хидроцефалия. 

Заради преживения тормоз Скил се оказал на косъм от смъртта. 

Пред британски медии Скил разказва, че Джордан го е наранявала с нож, поливала го е с вряла вода, забранявала му да спи на едно легло с нея и решавала какви дрехи да носи. Освен това тя му забранявала да контактува със свои роднини и близки, чупила му мобилните телефони и контролирала страницата му във Фейсбук. 

Алекс Скил разказва, че се запознал с Джордан, когато бил на 16 години. Тя била първото му гадже. 

Според Sun Джордан Уорт израснала с любящи родители, имала хубави оценки в училище и в университета, искала да стане учителка. Освен това тя била доброволец в приюти за животни и събирала пари в помощ на деца в Африка. 

Двамата изглеждали като идеалната двойка, но според Алекс всичко било фасада, зад която се криел преживеният от него ежедневен ужас. 

"Физическото насилие започна преди 9 месеца, а в продължение на четири години имаше морални унижения", казва Алекс в интервю за Daily Mail.

По думите му неговите роднини разбрали за психическия тормоз, но не подозирали и за физическото насилие. 

"В продължение на две години тя се стараеше да ме държи настрана от тях. Аз имам много любящо семейство, любящи родители, но тя не ми даваше да говоря с тях. Биеше ме и ме заливаше с вряла вода, нараняваше ми ръцете, като казваше, че съм говорил със семейството си, макар че не беше вярно", допълва той. 

Ситуацията се утежнявала от това, че Скил страда от хидроцефалия, което го правило още по-уязвим. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

19.04 2018 в 17:40

Това е първата в историята на страната жена, осъдена заради домашно насилие, съобщи руската служба на Би Би Си. -- Глупости. За побои и обикновено насилие има осъдени много жени. Тя е първата жена осъдена за "coercive control" (нещо като "тежък случай на принудителен контрол").