Великобритания разлюби Роби Уилямс: Продаде си душата на диктатора Путин!

OFFNews 13 юни 2018 в 12:35 16056 3

Роби Уилямс е познат на феновете си като "лошо момче", но едва ли някога някой е вярвал, че той ще предаде собствената си Великобритания по политическа и дипломатическа линия. Фактът, че Роби ще пее на откриването на Световното по футбол в Русия, разочарова милионите му фенове на родна земя на Острова и не само там.

Изпълнителят на Angels и Let Me Entertain You бе обвинен, че си е продал душата на "диктатора" Владимир Путин със съгласието си да пее на откриването на първия мач между Русия и Саудитска Арабия.

Политици и активисти разкритикуваха остро певеца и го приканиха да последва примера на редица британски държавници, както и на кралското семейство, и да бойкотира първенството. Причината властта на Англия да бойкотира форума е отравянето на Сергей Скрипал, за което бе обвинена именно Русия.

В изказванията срещу Роби Уилямс се включи дори главният лобист, заради когото бе прокаран международният закон "Магнитски" - американецът с британско гражданство Бил Броудър. Ето какво каза:

"Има доста начини да изкараш пари, Роби Уилямс, но да си продадеш душата на диктатор не трябва да е един от тях. Засрами се!

Това писмо е подписано от Сергей Магнитски, Борис Немцов, Ана Политовская, Наталия Естемирова, жертвите на MH17 и 10-те хиляди мъртви украински войници"

Депутатът от Лейбъристката партия Стивън Доути каза: Изненадващо и разочароващо е да чуя, че такъв велик британски артист като Роби Уилямс, който е бил партньор в борбата за човешките права и кампании за LGBT обществото, се е съгласил да пее, платен от Русия и ФИФА.

"В момент, когато руски изтребители бомбардират цивилни в Сирия, Русия трови хора по британските улици, както и че преследва LGBT хора в Чечня и навсякъде - мога само да предполагам, че Роби ще коментира всичко това по време на своето изпълнение?", каза Доути, цитиран от "Гардиън".

За самия Роби това е "сбъдната детска мечта", става ясно от прессъобщението на ФИФА за откриването. Относно обвиненията обаче певецът няма официален коментар. Роби Уилямс не е в Русия за пръв път тази година. По-рано през 2018-та той пя в Санкт Петербург за 25-годишнината на руския телеком МегаФон. През 2014-та се твърди, че е изнесъл мини концерт пред най-вътрешния кръг на Владимир Путин, поръчан от собственика на Челси Роман Абрамович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8023

3

Urania

14.06 2018 в 16:12

....сякаш позицията на британския политически елит не е ярък пример за диктат, с опити да бъде наложен дори извън границите на кралството?!?Чудно как британския отбор получи благословията на Британия да участва в първенството? И сигурно ще ритат БЕЗ ПАРИ, за разлика от Роби

8023

2

Urania

14.06 2018 в 15:52

Във Великобритания така са дресирани - нито крачка в страни от мнението на глупаците. Всички изпълняват като зомбита без дори да се поколебаят. Потресена съм от този вид масова психоза.

16193

1

SC

14.06 2018 в 09:14

„Политици и активисти разкритикуваха остро “ - прочетете ли това, цялата случка губи смисъл.