Венецуела отхвърли ултиматума на европейските страни

OFFNews
26 януари 2019 в 21:26 | 3325 |2

Венецуела отхвърли категорично ултиматума на няколко европейски страни, които обявиха, че ще признаят за временен президент опозиционера Хуан Гуайдо, ако Николас Мадуро не обяви избори до 8 дни.

"Никой няма право да ни поставя срокове, нито да ни казва дали трябва да има избори, или не", заяви венецуелският министър на външните работи Хорхе Ареаса по време на заседанието на Съвета за сигурност на ООН, свикано във връзка със ситуацията във Венецуела.

"Кои сте вие, че да поставяте ултиматум на едно суверенно правителство? Това е намеса, инфантилна намеса", каза той.

Ултиматумът беше отправен по-рано от Испания, Франция и Германия. 

В същото време руското външно министерство обяви, че зад ултиматума на европейските държави вижда "диригентската палка" на Вашингтон.

САЩ, Канада и редица латиноамерикански страни също подкрепиха Гуайдо. Турция и Русия пък застанаха на страната на Мадуро, който настоява, че е демократично избраният лидер.

Доктор Га

Рейтинг : -121

27.01 2019 в 19:44 2
+ 1
- 0
"Турция и Русия пък застанаха на страната на Мадуро, който настоява, че е демократично избраният лидер."

Мдам, той и Хитлер е бил избран съвсем демократично. Дори - несравнимо по-демократично от тоя соц-смешник, който изнасили конституцията на страната си и фалшифицира изборите. Друго, по което си приличат, е че и двамата направиха страните си дармадан. За разлика от Хитлер, обаче, при Мадурко хората, отачани от глада и мизерията, до която ги доведе, вече са по улиците срещу него. И то - не от вчера. Ама власт не се пуска така лесно, пущината, сладка е! Дръж се, Мадурко, и не пускай кокала! Важно е, че си "избран демократично", пък че народът ти мре от глад и болести - ай ся, подробности! Венсеремос!
Годо

Рейтинг : 700

27.01 2019 в 09:46 1
+ 3
- 10
Всички диктатори подкрепят Мадуро ! Но така или иначе Мадуро е пътник...Няма да изкара дълго на този пост. Няма вечни неща и вечни диктатори. В един момент всичко се срива. Излезе ли духът от бутилката - няма връщане назад.