Версия: Отровената с "Новичок" британка носила заразени очила, намерени в парк

ОFFNews 10 юли 2018 в 14:48 7012 3

Снимка The sun

Нова версия твърди, че жертвата на нервнопаралитичното вещество "Новичок" - 44-годишната британка Доун Стърджис, най-вероятно се е заразила от слънчеви очила, които намерила ден преди да бъде приета в болница в критично състояние в парк в английския град Солсбъри.

Двамата бяха открити в дома си в южноанлийския град Еймсбъри в събота. Жената почина в неделя, а нейният приятел, който бе отровен от същото вещество, 45-годишният Чарли Роули, е в болница в критично състояние. 

Според британското издание "Тhe sun", което цитира разследващи, по очилата е имало следи от "Новичок", а нейни приятели разкриват, че тя ги намерила в петък в парк в Солсбъри.

През март в града с "Новичок" бяха отровени руският шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

38-годишният Крейг Патендън и 29-годишният Сам Хобсън са били със заразената двойка вечерта, когато се качили на автобус от Солсбъри за Еймсбъри, където живеят. 

Хобсън твърди, че в петък Доун Стърджис намерила очилата и започнала да ги носи. Тя дори го попитала в автобуса: "Харесват ли ти новите ми очила?"

До сега е известно, че двойката е била изложена на голяма доза от нервнопаралитичното вещество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

10.07 2018 в 22:52

https://www.youtube.com/watch?v=Nmy0HGq0iSY

23293

2

Стефан

10.07 2018 в 20:21

Ъхъ. Гестапо намерило куфара на руската радистка Кейт, а на него - отпечатъците на Щирлиц. Но даже хитрият Мюлер не успял да го хване, понеже Щирлиц му казал истината:
Нали току преди войната ходил в командировка в Африка. И там, значи, го нападнал крокодил. Понеже бил цивилен и без оръжие, се наложило да го удуши с голи ръце. А после някъв идиот да вземе да намери изхвърления крокодил, да го одере, от кожата му да направи куфар, и да го продаде в Германия.
Е от там са отпечатъците.

16193

1

SC

10.07 2018 в 17:49

Путин се е разхождал в Солсбъри и нарочно е оставил очилата в парка. Няма никакво друго обяснение.