Влак се взриви на централна гара в Кайро, уби 25 души и рани 50

Министърът на транспорта на Египет подаде оставка

OFFNews 27 февруари 2019 в 15:09 5337 0

Снимка ЕПА/БГНЕС

Влак се взриви на централна жп гара в египетската столица Кайро.

Видео кадри показват момента на взрива - точно на мястото, където чакат пътниците - и тичащи хора, обхванати от пламъци. Момента от експлозията може да видите ТУК. OFFNews предупреждава, че видеото съдържа травмиращи кадри. 

Трагедията е станала на централната гара "Рамзес". Влакът се е блъснал в в буфер в края на релсите и пълният с гориво резервоар е избухнал. Защо това се е случило все още е неизвестно.

25 души са убити, 50 са ранени, съобщава държавната телевизия.

Министър-председателят Мустафа Кемал Мадбули отиде на мястото, а след като видя ужасните последици, се зарече да накаже жестоко всеки виновен за станалото заради небрежността си.

Ще разберем кой е отговорен за инцидента и ще му бъде потърсена сметка, заяви премиерът.

Часове след трагедията министърът на транспорта на Египет подаде оставка, съобщи AFP.

Снимки и видео клипове в социалните мрежи показват падналия на платформата на гарата влак, пламъците и хора, тичащи, за да се спасят.

Египетската жп система не е безопасна, показват тежките инциденти, станали досега. Местни хора обвиняват за това липсата на инвестиции от правителството и лошото управление на железниците.

През август 2017 г. 43 души загинаха, а повече от 100 бяха ранени, когато два пътнически влака катастрофираха край втория по големина египетски град и най-голямото морско пристанище на страната - Александрия.

Смъртоносен влаков инцидент се случи и близо до Кайро през 2002 г., когато избухна пожар в претъпкан пътнически влак. Повече от 370 души бяха застигнати от смъртта във вагоните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови