Военен хеликоптер пренесе култовия автобус №142 от Аляска

OFFNews 19 юни 2020 в 14:52 6859 1

Изоставеният в Аляска автобус №142 от филма „Сред дивата природа“ (Into the Wild) е преместен заради многобройни злополуки с туристи, които искали да го зърнат и да се снимат на него, предаде Би Би Си, цитирана от БНР.

Култовото возило е пренесено от военен хеликоптер извън националния парк Денали, а местният кмет въздъхна, че това е „голямо облекчение“.

Рейсът бе причината двама души да се удавят на път към него или на връщане от мястото, много други „поклонници“ е трябвало да бъдат спасявани.

През 1992 г. в автобуса е живял 24-годишният пътешественик и стопаджия Крис Маккендлес, който в крайна сметка починал на мястото от глад. По-късно историята му е разказана от Джон Кракауър през 1996 г. в книгата „Сред дивата пустош“. А след това историята е претворена във филм.

За успеха на филма допринася и музиката към него - в саундтрака са включени песни от дебютния солов албум на вокалиста на „Пърл Джем“ Еди Ведър. В ролята на пътешественика Маккендлес е Емил Хърш, а негови създатели са Шон Пен и Еди Ведър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews