Вучич и Путин обсъдиха строителството на Турски поток на среща в Пекин

OFFNews 26 април 2019 в 19:09 2725 0

Снимка БНР

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и сръбският президент Александър Вучич се срещнаха в рамките на форума "Един пояс - един път" в Пекин, предоха сръбски медии, цитирани от БНР.

Според тях двамата държавници са обсъдили енергийното сътрудничество и строителството на газопровода "Турски поток". Сръбският президент пък показал снимки от началните етапи на проекта в Сърбия. 

Путин заявил, че се радва на възможността, за да могат двамата да си поговорят за "двустранните отношения и за ситуацията в региона", като според него януарската му визита в Белград е допринесла за развитието на връзката между двете държави.

Сръбският президент отговорил, че сърбите също смятат, че посещението на Путин е имало исторически характер и значително е допринесло за развитието на взаимоотношенията между държавите. 

Путин още коментира, че през изминалата година търговският обмен между Сърбия и Руската федерация се е увеличил с 2%, а значително развитие има в "чувствителни области като военно-техническото сътрудничество". Според източнка двамата са обсъдили и ратата на руските железници РЖД по жп-линията Стара Пазова - Нови Сад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови