За пръв път президент на САЩ стъпи в Северна Корея: Тръмп покани Ким Чен-Ун в Щатите

OFFNews
30 юни 2019 в 12:31 | 3232 |0

Доналд Тръмп стана първият президент на САЩ в историята, който стъпи в Северна Корея, предаде Би Би Си. Това се случи по време на изненадващата среща между него и Ким Чен-Ун на границата между двете страни.

Тръмп беше поканен от своя севернокорейски колега да направи няколко крачки отвъд границата на демилитаризираната зона навътре в Северна Корея. Президентът на Щатите се съгласи, прекрачи я и се ръкува с Ким Чен-Ун. Той заяви на американеца, че е хубаво да се видят отново и че е приятно изненадан от мястото на срещата.

Самият Тръмп заяви, че между двамата лидери се е развило чудесно приятелство. Той допълни пред журналисти после, че така или иначе е бил в региона и затова се е отбил да каже "здравей" на Ким.

След това двамата се оттеглиха на едночасова среща, на която присъства и лидерът на Южна Корея, където обсъдиха ядрената програма на Пхенян.

След срещата Тръмп заяви, че е поканил официално Ким Чен-Ун в Белия дом, но решението дали и кога да стане това остава на лидера на комунистическата страна. От своя страна, президентът на САЩ беше поканен да отиде до Пхенян някой път.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !