Забраниха на македонците да излизат от къщи от 16 ч. до 5 сутринта

OFFNews 06 април 2020 в 19:09 3472 0

Заради епидемията от коронавирус македонското правителство реши да въведе още по-строг полицейски час за всички граждани - от 16 ч. до 5 сутринта през делничните дни. 

За почивните дни полицейският час започва от 16 ч. в петък и действа до 5 ч. в понеделник.

Забраната за излизане от къщи в посочените часове влиза в сила от 8 април и важи за всички граждани на Северна Македония.

На 25 март правителството въведе забрана за движение за всички граждани от 16 часа до 5 часа през уикендите, но с днешното решение ограниченията стават още по-строги и засягат и работните дни от седмицата.

От 8 април гражданите над 67-годишна възраст могат да излизат от къщи само през работните дни и то за два часа - от 10 до 12 ч.

Младежите до 18 години могат да излизат от къщи само през работните дни от 13 до 15 ч.

Изключения в забраните за излизане от къщи са предвидени за полицаите, военните, лекарите, работниците в супермаркети и доставчиците на храна.

През последните 24 часа в Инфекциозната клиника в Скопие са починали трима души - на 40, 65 и 69 години. И тримата са били с положителни проби за коронавирус. 

През последното денонощие в Северна Македония са регистрирани 15 нови случая, четири от които в Скопие, осем в Куманово и по един в Тетово, Струга и Щип. С тях общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в страната достигна 570 души, 21 са починали досега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови