Задържаха трима, планирали покушение срещу принц Хари в Канада

OFFNews 18 февруари 2020 в 13:44 3554 0

Задържаха трима души, планирали опит за покушение над принц Хари, пише британското издание Express.

Бившият шеф на Кралската гвардия Дай Дейвис заявява, че преди месец принц Хари е бил предупреден за възможно покушение. Дайвид добави, че е загрижен за настоящото положение на принца и съпругата му Меган Маркъл.

Въпреки ниската престъпност в Канада, броят на огнестрелните оръжия на глава от населението в страната е изключително голям.

Дай Дейвис обръща внимание на факта, че принц Чарлз все още е главнокомандващ на британските Военно-въздушни сили, което превръща сина му в мишена на различни терористични организации. Преместването му в другия край на света намалява нивото на сигурност.

Миналата седмица херцозите на Съсекс уволниха 15-членния си екип в Бъкингамския дворец, което показа, че нямат намерение да се завърнат във Великобритания. 

В началото на януари принц Хари и Меган заявиха, че имат намерение "да се оттеглят като членове на кралското семейство и да работят, за да станат финансово независими". След това решение херцозите на Съсекс заминаха да живеят в Канада. Те се отказаха както от титлите си на "кралски височества", така и от обществените средства, на които досега имаха право.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови