Загубил работа заради коронавируса мъж простреля приятелката си и се самоуби

6.6 милиона души се регистрираха като безработни в САЩ

OFFNews 03 април 2020 в 09:06 5036 0

"Крайно разстроен" от загубата на работата си заради пандемията от коронавируса мъж е прострелял приятелката си и се самоубил. Случаят е от Пенсилвания, за него съобщиха властите в четвъртък, цитирани от американския новинарски сайт The Daily Beast.

38-годишният Родерик Блис IV е стрелял по приятелката си в понеделник следобед и насочил пистолета към себе си. 43-годишната жена е простреляна в гърба и е в болница, а той е починал в понеделник - става ясно от полицейското изявление. Животът на жената не е в опасност. Когато екипът се отзовал на сигнал за стрелбата, Блис вече бил починал.

Преди това той "ставал все по- и по-разстроен от пандемията от Covid-19" - уточняват от полицията и допълват, че преди да посегне към оръжието Блис бил много разстроен от пандемията и факта, че тя е отнела работата му.

Икономическа криза идва в САЩ след пандемията. Повече от 6.6 милиона души загубиха работата си в Щатите и се регистрираха като безработни към 28 март, показват официалните данни. Броят им почти се удвои за седмица, отбелязва Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!