Здравето на Меркел е личен въпрос, смятат близо 60% от германците

OFFNews 13 юли 2019 в 19:30 2505 2

Почти 60% от гражданите на Германия смятат, че здравето на канцлера Ангела Меркел е личен въпрос.

Това показва проучване, публикувано от германски вестник и цитирано от БНТ.

Повод за анкетата стана неконтролируемо треперене на Меркел, което беше забелязано на три публични прояви в рамките на около месец, като преди два дни тя изслуша седнала изпълнението на немския и датския химн заедно с премиерката на Дания.

Според проучването  59% от запитаните смятат, че треперенето на Меркел е неин личен проблем, а за 34% от германците това е въпрос от обществен интерес. 

Ангела Меркел ще отпразнува следващата седмица своя 65-и рожден ден. Тя е начело на държавата почти 14 години и вече обяви, че след изтичането на настоящия мандат ще излезе от политиката. 

Въпреки претърпените три пристъпа канцлерът заяви, че се чувства добре. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

14.07 2019 в 13:21

Никъде по света здравето и смъртта на толкова големите началници, не е лична работа. А в случай на проблеми, всичките държави - противници се паникьосват, и веднага заявяват че няма да правят нищо, докато работата не се размине.

4049

1

Donbidon

14.07 2019 в 13:07

Да, така смятат и нормалните хора, които меко казано не одобряват как воайорските новинарски емисии показват човек, който страда и правят от това всеки път новина. Евтино. Евтино е всичко вече, смилаемо, достъпно. Бих искал да прочета анализ за политиката на тази жена, в качеството и на неизменен играч на политическата сцена през един голям период от време, не да обсъждат и показват страданието на едно изтощено тяло...