Здравният министър на Нова Зеландия подаде оставка

OFFNews 02 юли 2020 в 09:56 4126 2

Министърът на здравеопазването на Нова Зеландия Дейвид Кларк подаде оставка, защото нарушил режима на самоизолация по време на въведената на 25 март общонационална карантина, предаде Би Би Си. 

Първия път той карал велосипед в парка, а втория - включил се в семеен пикник на плажа. Впоследствие министърът се разкая с думите, че е "идиот", защото дава лош пример на хората.

Новозеландският премиер Джасинда Ардърн отказа да го освободи, като подчерта, че при нормални обстоятелства би го направила, но не и по време на пандемията. Въпреки това обаче тя потвърди, че в четвъртък е приела оставката му.

Следващите парламентарни избори са на 19 септември и дотогава длъжността му ще изпълнява министърът на образованието Крис Хопкинс. 

Регистрираните случаи на COVID-19 в Нова Зеландия са 1528, а починалите - 22 души. Миналия месец бяха премахнати всички ограничения и страната беше обявена за свободна от коронавируса. Страната беше приветствана като успешна заради справянето си с пандемията. Малко след това Нова Зеландия потвърди два нови случая на коронавирус. Заразените са пристигнали от Великобритания, след като са получили специално разрешение да присъстват на погребение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

2

Бабатунде

02.07 2020 в 16:42

Емануела, до кога ще бягаш от въпроса ми ? Какво ти е мнението за тулупа премиер ? Защо никога не си казал нещо лошо за него, плащат ли ти, пари или семенна течност приемаш ?

13874

1

emanuilis

02.07 2020 в 13:25

Нова Зеландия предстои да бъде обявена за НЕсвободна от демагогия. Пълната изолация е невъзможна и ненужна. Ще го разберат по трудния начин, като нас.