Зеленски: Не съм затръшвал вратата за преговори. Ще ги водя с друга Русия

Освободени са 41 населени места в Южна Украйна, обяви президентът

OFFNews
11 ноември 2022 в 07:49 | 3708 |3
Володимир Зеленски
Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски не се е отказал да преговаря с руския лидер Владимир Путин, но не вижда желание от страна на Москва да сключи мир при условията на Киев.

Държавният глава в Киев даде интервю за американската Си Ен Ен.

"Не съм затръшвал вратата. Казах, че сме готови да разговаряме с Русия, но с друга Русия. Такава Русия, която наистина е готова за мир. Такава, която е готова да си признае, че е окупатор", отбелязва Зеленски.

Той изтъкна, че настоява за връщането на всички украински територии, включително окупираните от Русия през 2014 г., за да се възстанови справедливостта.

"Досега не съм чул такива изявления от Руската федерация - нито от Путин, нито от когото и да било", заключи украинският президент.

В телевизионното си обръщение снощи Зеленски заяви, че още 41 населени места са били освободени от украинската армия.

Той посочи, че сега основната задача е освободените райони да бъдат обезопасени, за да могат хората да се върнат по домовете си.

Зеленски смята, че руските сили ще оставят противопехотни мини в района около Херсон, докато се изтеглят от южния украински град. Русия издаде заповед за това в сряда.

Украинските сили продължават напредват на юг, съобщи още президентът Зеленски.евроатлантик

Рейтинг : -8847

11.11 2022 в 11:49 3

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук

alfakentavur

Рейтинг : 2940

11.11 2022 в 08:06 1
+ 4
- 0
Слава на Украйна! Бой по рашистите!
Варварските азиатски орки трябва да бъдат натикани обратно в Путлерландия и изолирани напълно. Пък да се оправят както искат.