Зеленски отмени военния парад заради високата му цена, ще даде парите на армейците

OFFNews
10 юли 2019 в 11:15 | 1408 |0

Украинският президент Володимир Зеленски отмени традиционния военен парад по случай Деня на независимостта на 24 август заради високата му цена. Във видеобръщение на страницата си във Фейсбук той обяви, че спестените "300 милиона гривни ще бъдат платени като премии на военните", предаде БТА.

Искам да споделя с вас новата ни идея. Обикновено на 24 август, в Деня на независимостта на Украйна, у нас има военен парад - помпозен и скъп. Според мен тази година вместо за парад ще е по-добре да отделим тези пари на нашите герои, нашите военни, така че решихме да заделим 300 милиона гривни (около 11,5 млн. долара) за всички наши военнослужещи, каза президентът.

Зеленски отбеляза, че на 24 август Киев ще чества героите и ще празнува Деня на независимостта, "но в нов формат".

Миналата година Украйна отбеляза 27-та годишнина на независимостта си с най-мащабния за последните години парад. В него участваха 4500 военни и представители на различни силови структурr, 250 единици техника, както и авиация. Каква сума е била похарчена за парада, министерството на отбраната не каза. Според украинския политолог Руслан Бортник обаче Киев е похарчил 40 млн. долара за военен парад през 2011 г., а той бил по-скромен от миналогодишния.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !