Зеленски уволни 11 посланици на Украйна, сред тях и този в САЩ

OFFNews
19 юли 2019 в 21:56 | 3559 |2
В.Зеленски, Украйна
В.Зеленски, Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски уволни маса посланици на страната в чужбина, след като инициира лустрация за хора от режима на екс-президента Петро Порошенко, предаде „Украински новини“.

Сред отстранените с отделен указ е и посланикът в САЩ Валерий Чалъй. Освободени са ръководителите на дипломатическите мисии в Мароко, Аржентина, Уругвай и Чили, Армения, Йордания, ЮАР, Туркмения, Кипър, Виетнам и Камбоджа, а също и тези в Нигерия, Гана, Бенин и Сиера Леоне, Ватикана.

От офиса на президента в Киев съобщиха, че Зеленский смята да смени 12 посланици на страната, като паралелно с това работи за подбора на новите.

„Зеленский е много решителен човек. Ако се наложи, той ще даде заповед за всеобща мобилизация за защита до край на всяка педя земя. За него, разбира се, човешкият живот означава много, но има неща, които струват повече“, коментира съветникът му Микита Потураев, цитиран от „Цензор.НЕТ“. Потураев е известен с това, че по-рано твърдеше, че Русия трябва да се нарича Московия, а в Донбас – да се режат глави.

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 22188

20.07 2019 в 00:34 2
+ 0
- 0
За такива издънки Оффнюза ще получи бан в Яндекса. И ще стане реално тъжно за любителите на русофобията.

Публичното прехласване пред модните за сезона, макар и недосегаеми, московски проститутки, е въпрос на лош вкус, и персонален ексхибиционизъм. А заиграването с около фашистки интернет ресурси, може да свърши много скъпо. Излишно много.
Стефан

Рейтинг : 22188

19.07 2019 в 23:11 1
+ 0
- 0
Цитирането на "цензор.нет" е много силен журналистически ход!:))) Очакваме препечатки от Блиц, Чук чук, Пик и Нощен труд!:)