Журналисти откриха нулевия пациент в Ухан

OFFNews 27 март 2020 в 15:59 20240 3

Нулевият пациент на заразата с коронавирус е продавачка на стриди на пазара в китайския град Ухан, откъдето тръгна заразата. Това е 57-годишна жена, която The Wall Street Journal идентифицира като Вей Гуиксиан. Тя се е почувствала зле на 10 декември.

Жената помислила, че има треска и отишла в малка клиника, за да получи лечение и се върнала на работа. "Почувствах се малко уморена, но не като през други години", обяснила Гуиксиан пред китайска медия, откъдето я питали какви са симптомите. "Всяка зима аз боледувам от грип, затова помислих, че и сега е грип", обяснява продавачката.

Осем дни по-късно г-жа Вей отишла в друга клиника, защото положението й се влошило. Това е един от първите случаи на коронавирус, който парализира света, заразявайки половин милион души, и погубвайки повече от 23 000, коментира изданието.

"Доктор в другата болница не успя да каже какво ми има и ми даде хапчета", казва жената. Но положението се влошавало и жената се върнала в клиниката за инжекции.

"След това се почувствах още по-зле, нямах никаква сила и енергия".

Накрая, на 16 декември, г-жа Вей посещава една от по-големите клиники. Лекарят й казал, че няколко души от Ухан са със същите симптоми.

Едва в края на декември жената е била поставена под карантина, след като лекарите установили връзка между респираторните проблеми на болните и градския пазар за морски продукти.

Според изявление на местните здравни власти от 31 декември, жената е една от първите 27 пациенти, диагностицирани с COVID-19, както и един от 24-те случая, които са свързани с пазара в Ухан. Смята се, че тя се е заразила от тоалетната на пазара, където ходели и продавачите на месо от диви животни. Нейни колеги и почти цялото й семейство също били с коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

3

Kihaha

28.03 2020 в 07:12

Интересно, ако си нулевият пациент, то ти си първият заразен и не може да се заразиш от някой продавач на диви животни, да речем, че са открили една от първите заразени, но чак пък нулевият....

23293

2

Стефан

28.03 2020 в 05:56

Никакви пички-журналюги не могат да открият нищо такова.
Най-малкото, защото не знаят думите, от които е направено това нещо.
Прашките са в магазините по левче. Вирусологията е в библиотеката, която струва всичкото знание, на цялото човечество.
Тъпите журнализги, дори не подозират за съществуването на такова място.

8296

1

geko

27.03 2020 в 20:14

Пълни глупости преписвате. Китай официално призна за първи случаи в средата на НОЕМВРИ.