Зукърбърг си призна, че Кеймбридж Аналитика е отмъкнала и неговите лични данни във Фейсбук

OFFNews 11 април 2018 в 23:57 6159 3

Във втория ден от изслушването си пред американския Конгрес основателят и изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг призна, че компанията Кеймбридж Аналитика е злоупотребила и с неговите лични данни.

Информацията от профила на Зукърбърг също е попаднала в огромния пакет от лични данни на 87 млн. потребители на социалната мрежа, продадени за предизборна агитация в САЩ.

Марк Зукърбърг подчерта, че въвеждането на регулации в индустрията на социалните медии вече е неизбежно:

"Значението на интернет в света и ролята му в живота на хората растат и мисля, че ще необходима някаква регулация. Трябва обаче да се внимава каква ще бъде тази регулация" - каза той.

По-големи компании като Фейсбук имат ресурси да се съобразят с наложена от правителството регулация, но това може да се окаже по-трудно за малки стартъп фирми, добави Зукърбърг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

12.04 2018 в 10:45

""Значението на интернет в света и ролята му в живота на хората растат и мисля, че ще необходима някаква регулация. Трябва обаче да се внимава каква ще бъде тази регулация" "

Ето каква е била целта през цялото това време.
Нищо неочаквано, тоя се направи един от най-богатите, със съдействието на ЦРУ разработиха алгоритъма ФЕЙСБУК, и сега ще го ползват за последно като претекст за налагане на РЕГУЛАЦИИ в интернет.
Поредния театър..

23293

1

Стефан

12.04 2018 в 00:38

Да съди фейсбук. Ще изкара хилядарка.
Айде почна се. Крадецът вика дръжте крадеца.