Creative Assembly Sofia се включва в Game Dev Summit Monthly с представянето на играта Total War

Новият слот в програмата на networking събитието – Game Dev Open Mic дава възможност на независимите български разработчици да представят свои проекти

ОFFNews 14 ноември 2017 в 20:26 3514 0

Второто издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява в партньорство с гейм студиото B12 Games, ни среща с Виктор Досев, Senior Game Designer в Creative Assembly Sofia, чиято презентация ще е на тема: "Total War: Дизайн на историческа игра - между фантазия и реалност". В рамките на networking събитието, посветено на българската гейминг идустрия, посетителите ще имат възможност да разберат повече за създаването на гейм дизайн и конкретно геймплей, когато се гони историческа достоверност.

Game Dev Summit Monthly #2 ще се проведе от 19:30 ч. на 15 ноември в Culture Beat Sofia. Вход свободен.

Creative Assembly Sofia е част от британската гейм компания Сreativе Assembly, която бе закупена от SEGA през 2005 г., a през 2017 г. отпразнува 30 години на пазара. Студиото в момента разработват различни продължения на култовата игра Total War, чиято последна итерация Total War: Warhammer II излезна на пазара през септември. На 8 ноември  компанията обяви и новия DLC експанжън за Total War: ROME II - Empire Divided, който е изцяло разработен от българското студио и променя основни механики в играта. Сред игрите, по които е работил екипът на Сreativе Assembly, са още Spartan: Halo Wars 2, Total Warrior и Alien: Isolation.

Във втората част на събитието специални гости са българският cтендъп колектив The Comedy Club Sofia, които ще предизвикат всички присъстващи да се включат в геймърското SlideShow Karaoke. Победителят в състезанието ще получи ваучер на стойност 100 лв. oт Ozone.bg. 

От този месец Game Dev Summit Monthly има и нов слот в програмата - Game Dev Open Mic, в който независимите български разработчици на видео игри, както и компании, които са свързани с индустрията, получават възможност да презентират своите идеи/продукти в рамките на 15 минути.

Специално жури от екипите на Game Dev Summit и B12 Games ще определи проекта, който ще бъде презентиран в рамките на събитието. Записване за участие в Game Dev Open Mic може да бъде направено до 10 ноември на адрес: [email protected]. Необходимо е да изпратите кратка презентация и визуални материали.

Game Dev Summit Monthly #2 е със свободен вход, но изисква регистрация на адрес: https://goo.gl/n4UEGn

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови