Dell XPS или Macbook Pro 15?

OFFNews 23 декември 2019 в 10:35 3220 1

Когато стане дума за премиум лаптопи, никой не може да отнеме топ позицията на Dell XPS 15 и Macbook Pro 15. XPS 15 е истинската звезда сред лаптопите на Dell и със сигурност има много причини, поради които си заслужава да жъне успехи на международната сцена. Дори и за истинските фенове на продуктите на Apple, Dell XPS би могъл да бъде онзи продукт, който да ги накара да извърнат поглед от Apple. Знам, че не е лесно да се отделиш от продуктите на Apple веднъж щом си привикнал към тях, но си заслужава поне да видиш от какви други машини би могъл да се възползваш и какви изненади крият те в себе си. А Dell XPS 15 е перфектният пример за това.

С 15,6-инчов дисплей Infinity Edge с резолюция 1920х1080 пиксела или 4К Ultra HD, процесор Intel Skylake в конфигурациите i5-63000HQ или i7-67000HQ, видео платка NVIDIA GeForce GTX 960 M, Windows 10 и много други спецификации, които правят живота ни толкова по-лесен, Dell XPS 15 е лаптоп, който трудно може да бъде надминат. Към момента на лансирането си Dell XPS 15 беше най-компактният лаптоп, което бързо привлече вниманието на публиката в цял свят.

Ако трябва да посочим ключовия критерий, който да ни помогне да изберем между Macbook Pro 15 и Dell XPS 15, тогава със сигурност за мнозина това би била цената. По-изгодно е да си вземеш лаптоп от Dell и да запазиш разликата в цената за други аксесоари, които желаеш. Пък и освен това от представянето на по-евтиния лаптоп няма да изгубиш абсолютно нищо.

Що се отнася до дизайна, когато говорим за лаптопи от премиум гамата, както Dell XPS 15, така и Macbook Pro 15 са страхотни представители на своя клас. Със сигурност ще останеш с много добро впечатление при използването на който и да е от тях. И двата се радват на впечатляваща автономност до 12-14 часа, и двата са супер портативни и компакти, което помага лесно да ги носите навсякъде със себе си .
Това, което се хареса изключително много и при двата лаптопа, но най-вече при Dell XPS 15, е екранът. Екран Ultra HD (4K) с резолюция 3480х2160 пиксела, който ти помага да видиш всеки цвят и всяка картинка до най-малките детайли. Преживяване като в истинско кино, което ще те накара да оцениш дори още повече любимите си филми и сериали. Даже и мнозина от геймърите споделят, че Dell XPS 15 се справя по-добре от Macbook Pro 15. Разбира се, нито една от двете машини не може да се опълчи на специално създадените геймърски лаптопи, но ако понякога страстта по игрите те завладява в свободното време, е добре да знаеш кой от двата лаптопа може да ти бъде от по-голяма полза.

Подобно на средния клас лаптопи, така и при премиум машините, може да бъде доста трудно да избереш, още повече ако разчиташ, че такъв лаптоп ще бъде дългосрочна инвестиция. Лично аз считам, че ако не си истински голям фен на екосистемата на Mac OS, Dell XPS 15 може да те изненада много приятно и да бъде една от най-успешните покупки, които един заинтересован от премиум лаптопите човек може да направи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

26.12 2019 в 01:12

"никой не може да отнеме топ позицията на Dell XPS 15 и Macbook Pro 15"

Освен може би MBP 16 ама кой да ти следи новините...