Франк Синатра ''изпя'' песен на Бритни Спиърс

OFFNews 25 май 2020 в 13:37 4589 0

Изкуствен интелект направи възможно Франк Синатра да изпее популярно парче на Бритни Спиърс, съобщи bTV, цитирайки технологичната медия „Футуризъм“.

В началото на април фирмата за разработване на изкуствен интелект OpenAl пусна нов вид инструмент с името „Джубокс“, който създава нова музика или комбинира вече съществуващи стилове в нови, неочаквани варианти.

От компанията пуснаха и някалко пробни парчета, които са генерирани с алгоритъм, но екипът на „Футуризъм“ имал специално музикално желание – редакторите искали да чуят песента „Токсик“ на Бритни Спиърс в изпълнение на Франк Синатра.

Алгоритъмът успешно съчетал гласа на певеца с текста на поп дивата. Резултатът е впечатляващ и стряскащ едновременно. Част от парчето беше публикувано в Ю туб.

От технологичната медия коментират, че с появата на изкуствен интелект, който пресъдава съществуваща музика или прави нова, възникват много правни въпроси – като например трябва ли да получават авторски права артистите, върху чиито песни тренира „Джубокс“?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews