Хостинг компания RAX обяви облачни услуги с управление

OFFNews 19 юни 2020 в 14:56 3108 0

RAX (Rax.bg), доставчик на хостинг, наети сървъри и компютърна инфраструсктура и VMware VSPP обяви, че предоставя Облачни услуги с управление.

Облачните услуги с управление (на английски език Managed Cloud) в RAX Cloud включват първоначална инсталация, конфигурация на облачния сървър със специфичните настройки на потребителя, инсталация на Windows или Linux базирана операционна система, настройки за защита и сигурност, месечни проверки и инспекции на състоянието на сървъра, обновяване на всички инсталирани софтуерни приложения, прилагане на изискваната от потребителя политика на сигурност, управление и рестартиране на системата когато е необходимо, възстановяване на работни копия и версии, архивно копие на данните и 24-часов мониторинг на използването на ресурси и състоянието на технологичната инфраструктура.

Услугиите с управление са приложими и към двата основни вида облачни услуги - т. нар. “Публични компютърни облаци” и “Частни компютърни облаци”. “Публичните облаци” са виртуални сървъри създадени за уеб сайтове и Интернет приложения, които доставят услуги през публична Интернет връзка. “Частните облаци” са компютърни инстанции недостъпни през публична Интернет връзка и използвани изцяло за вътрешнофирмени цели.

Всички данни съхранявани в RAX Cloud се записват и работят върху индустриален клас софтуерно дефинирана Мрежа за съхранение на данни (на английски език Software defined Storage Area Network) с 10-гигабитова свързаност между отделните компоненти. За корпоративни клиенти RAX предоставя и облачни съхранение на данни върху vSAN - софтуерно дефинираната инфраструктурна платформа за съхранение на данни на VMwarе. Информацията съхранявана в RAX Cloud е защитeна с технология, която предпазва данните и дисковите масиви от срив и загуба при всякакви обстоятелства и без отражение в скоростта на обработване.

Облачните хостинг услуги са технологични услуги произведени от мрежа от сървъри, работещи свързани в клъстър, а не от отделни, самостоятелни физически компютърни инстанции. Тези сървъри обединяват изчислителните си ресурси в единна система (Компютърен облак). Компютърният облак (на английски език "Compute Cloud" или "Cloud Computing") има два основни компонента - "Сървъри за изчислителни процеси" (Processing Nodes) и "Масив/Мрежа за съхранение на данни" (Storage Area Network).

RAX поддържа физически и виртуален център за съхранение на данни в телекомуникационната сграда на Екуиниск в София и управлява собствена технологична инфраструктура в Тиер 4 клас центрове за съхранение на данни във Виена, Лондон, Милано, Париж и Чикаго и Сингапур.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови