Юбилейното десето издание на VIVACOM Техническа академия завърши успешно онлайн

55% от кандидатствалите за стаж или работа участници са назначени в компанията

Светослав Метанов 07 юли 2020 в 15:59 1940 0

В юбилейното десето издание на VIVACOM Техническа академия, успешно завършиха 18 студенти в III и IV курс от специалност „Телекомуникации“ на Техническия университет в София. 55 % от кандидатствалите за стаж и работа бяха назначени в компанията, а допълнително за стаж е избран и един участник от миналогодишното издание на програмата.

За пръв път тази година, курсовете се адаптираха и проведоха онлайн. Това се наложи заради събитията от месец март и обявяването на извънредното положение. По време на изданието участниците успяха да затвърдят теоретичните си знания с практически ориентирани курсове, както и да черпят знания от ключови служите на VIVACOM.

През изминалите 10 години, VIVACOM Техническа академия се наложи като предпочитан избор на младите инженери за придобиване на специфични технически познания и ценен опит в областта на телекомуникациите. В рамките на една учебна година експерти от компанията работят със студентите и им предават практически опит чрез презентации и казуси. Участниците в програмата придобиват и полезни умения за комуникация и поведение в реална бизнес среда.

Едно от най-съществените предимства за завършилите VIVACOM Техническа академия е получаването на допълнителни точки при формирането на състезателния бал за магистратура във Факултета по телекомуникации в Техническия университет, София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови