Innovation Explorer 2019: Отвъд границите на технологиите и хората

Владимир Йончев 21 септември 2018 в 15:32 1782 0

На 21 февруари 2019 г. за пети пореден път в София, в Sofia Event Center, ще се проведе форумът за иновации Innovation Explorer. Организатори са „Капитал“ и Innovation Starter. Темата на юбилейното издание е пределът на възможностите на технологиите и хората. Събитието ще бъде открито с магическо шоу, провокация към креативността.

Водещият на събитието, Светослав Иванов от 120 минути на bTV, през 2018 г. вече повдигна въпроса за “черното огледало” (препратка към британския научно-фантастичен сериал Black Mirror), а през 2019 г. организаторите обещават да доразвият темата с изключително провакативни лектори и тези: какви са неочакваните последствия от развитието на новите технологии в модерното общество, превърнаха ли се технологиите в нова религия, има ли граници, които не бива да преминем?

Сред лекторите през 2019 година ще можете да видите:

Креативния директор на BBC Dan Ramsden (Англия).

Butzi, keynote лектор на TEDx, лектор по креативност и фокусник (Франция).

Стивън Томас, директор на Американския център за публично здраве (САЩ).

Български изобретатели и иноватори, като Спас Керимов, Славейко Джамбазов, Елвин Гури и др., като съдържанието е организирано в два панела: „Технологии“ и „Хора“.

На събитието по традиция ще се проведат и практически работилници. Тази година те са две:

1. Radical Collaboration е метод за радикално сътрудничество, който се основава на ключов принцип от Дизайн мисленето за включването на разностранен опит към контекста на проблема.

“Радикалното сътрудничество” се различава от конвенционалните подходи, тъй като е предназначено да обхване множество гледни точки в обща посока, а не просто да разчита на „така наречените експерти”. По този начин процесът помага да се преодолее или да се премине отвъд безсъзнателните предразсъдъци, които са склонни да ни принуждават да се въртим в кръг. Водещи са фасилитатори от Stanford University Innovation Fellows Society.

2. Playfulness LEGO® SERIOUS PLAY®, метод за креативни упражнения в сериозния бизнес свят, създаден от LEGO. Идеята за методологията възниква през 1996 г., когато двама професори – Johan Roos и Bart Victor – в Швейцария, заедно с главния изпълнителен директор на LEGO Group и собственик, Kjeld Kirk Kristiansen, изследват алтернативни инструменти и системи за стратегическо планиране. Те разработват ново разбиране за стойността на служителите и концепция за развиваща се адаптивна стратегия, която включва, разбира се, използването на елементите на LEGO като триизмерни модели за решаване на бизнес въпроси и предизвикателства. Стратегията е наречена LEGO® SERIOUS PLAY® и от нея взъниква новата компания, наречена Executive Discovery Ltd., която разработва и реализира метода ЛЕГО® SERIOUS PLAY® на пазара. Водещият, Николай Тинков, е сертифициран коуч по метода от Дания.

Не пропускайте ранната регистрация за събитието до края на 2018 година, защото тази година местата са ограничени до 1500. За цените на пакетите и повече информация, посетете сайта на събитието: www.innovationexplorer.bg или във Facebook.

Форумът се провежда с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank и Kaufland и в партньорство с SAP, BMW, Microsoft, Questers, Isobar, Empower Capital, LauncHub Ventures, Nestle и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови