Клиентите на VIVACOM с още по-бърз интернет

OFFNews 17 април 2018 в 15:15 2633 0

VIVACOM надгради мобилната си мрежа в пет от най-големите градове в страната, въвеждайки следващото поколение технология – 4,5G или LTE Advanced.

Това осигурява на клиентите на телекома по-високи скорости на сваляне на информация от интернет – до 150 Mbps за download. Така потребителите на телекома ще могат да гледат безпроблемно видео, да предават на живо и като цяло - да сърфират по-бързо в световната мрежа. За целта смартфонът им трябва да може да поддържа LTE Advanced.

4.5G мрежата на VIVACOM вече е достъпна в София, Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора, като покритието е на територията на целите градове. Още преди старта на активния летен сезон, до средата на месец юли, компанията ще осигури покритие на новата технология в още 44 града в цялата страна.

„Развиваме мрежата си в името на клиентите ни. Постигането на все по-високи скорости в мрежата на VIVACOM не е самоцел. Продиктувано е от очакванията на потребителите и бизнеса за бърз и динамичен достъп до необходимата им информаиця или услуга в интернет. С развитието на новите технологии скоростно се развиха онлайн услугите, облачните решения и дигиталното управление на редица сфери от живота на всеки човек, компания и дори градове. Тези услуги от своя страна изискват още по-развити технологии и мрежи, през които да бъдат управлявани. VIVACOM отговаря адекватно на новите изисквания на обществото и бизнеса. „Вярвам, че в това се състои и отговорността ни към клиентите“, каза Радослав Златков, главен техничекси директор на VIVACOM.

Телекомът започна поетапното въвеждане на следващото поколение 4,5G технология след като получи отличие за най-бърза мобилна 4G мрежа за 2017 г. от независимата компания Оokla. Резултатите се основават на тестове на реални потребители чрез популярното им приложение Speedtest.

Тази година 4G мрежата на VIVACOM получи ново признание за най-добро покритие на населението в измерване, направено от водещия независим доставчик на решения за безжичната индустрия GWS (Global Wireless Solutions).

Наред с инвестициите в мобилните технологии, VIVACOM продължава да развива и мрежата LoRa, която позволява безжично свързване на много на брой различни устройства и така се превръща в основа за развитие на умните градове и Интернет на нещата. След като стартира с нея в София през ноември 2017 г., телекомът вече изгради такава мрежа и Пловдив и Варна. Плановете за развитие предвиждат покриване на още 9 града, сред които както големи областни центрове, така и средни и по-малки населени места и курорти. Това са Бургас, Стара Загора, Несебър, Велико Търново, Благоевград, Габрово, Враца, Плевен и Банско.

VIVACOM има технологичната възможност да развие бързо новата мрежа във всеки град, в който бизнесът или местната власт виждат потенциал за въвеждане на умни решения за управление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови