На живо: Зукърбърг отговаря пред Конгреса за аферата с личните данни

OFFNews 10 април 2018 в 21:08 4054 1

Марк Зукърбърг

Главният изпълнителен директор и основател на "Фейсбук" Марк Зукърбърг се изправя днес за пръв път пред американския Конгрес, за да отговаря на въпроси по аферата с "Кеймбридж Аналитика" за злоупотреба с лични данни на десетки милиони потребители.

За пръв път в кариерата си Зукърбърг ще се яви лично в Капитолия. Досега той винаги е пращал свой заместник. Той ще отговаря два дни на въпроси за това как социалната мрежа се грижи за сигурността на личните данни на потребителите.

ЗАСЕДАНИЕТО НА ЖИВО

Изслушването е планирано за вторник и сряда. Днешното заседание започва в 21:15 ч българско време и ще е съвместно за две комисии на Сената - правната и по търговията. В сряда, в 17 ч българско време, основателят на социалната мрежа ще се изправи пред комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите.

Очаква се пред конгресмените Марк Зукърбърг да поеме вината за пропуските, става ясно от предварително публикуваните от една от комисията бележки. Той ще признае, че социалната мрежа "не е направила достатъчно" да предотврати проблемите на своята платформа - като фалшивите новини, чуждото влияние над изборите и сигурността на личните данни.

"Не изградихме достатъчно широка представа за нашата отговорност и това бе голяма грешка", ще каже Зукърбърг.

"Грешката бе моя и съжалявам. Аз създадох Фейсбук и аз съм отговорен за това, което от се случва тук", добавя той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови