Най-новият модел Xperia 10 на Sony вече е в магазините на VIVACOM

OFFNews 27 февруари 2019 в 16:19 2831 0

От днес новият смартфон от супер среден клас на Sony - Xperia 10, се прeдлага в магазинната мрежа на VIVACOM на цена от 21,98 лв. на месeц или 419,98 лв. в брой в комбинация с план SMART L+.

Моделът привлича с изчистен, модерен дизайн без рамки и с високотехнологични функции, които отличават устройствата на Sony. Защитен е с Corning® Gorilla® Glass 5 за издръжливост и здравина, а красивата метална повърхност допълва елегантната му форма.

Xperia 10 разполага с голям 6“ Full HD+ дисплей със съотношение на екрана от 21:9, което позволява едновременна работа в две приложения. Потребителите могат или да задържат иконата на приложението, което искат да използват в отделен паралелен прозорец, на началния екран или да стартират Side sense – нова функция, вече достъпна в супер средния клас, която позволява избор на двете приложения, които да се показват заедно на 21:9 екрана. Така устройството се превръща в полезен помощник в забързаното ежедневие, в което потребителите правят все повече неща едновременно – гледане на видео и чат с приятел например.

Двойната 13MP + 5MP камера с Боке ефект дава възможност за снимане като на кино във формат 21:9. Специален автоматичен режим разпознава 52 различни сценария при заснемане на видео, така че да предложи оптимални настройки за снимане. Любителите на селфита пък ще разчитат на 8МР предна камера, която може да прави и видео запис във Full HD и е оборудвана с технологията SteadyShot™ за заснемане на видео без размазване, дори когато се прави в движение.

Xperia 10 разполага и с усъвършенствани аудио технологии на Sony – High-Resolution Audio с DSEE HX™ и LDAC™, за да могат потребителите да слушат музика в най-чистата и истинска форма, дори ако слушат безжично. Цифровият звуков усилвател на Sony автоматично подобрява компресираните аудио файлове до почти high-resolution качество на звука, като възстановява фините нюанси на оригиналните записи и симулира звука като от концерт на живо.

Xperia 10 разчита на мощта на мобилната платформа Qualcomm® Snapdragon™ 630 и работи под Android™ 9.0 Pie. Разполага с 3GB RAM и 64GB вътрешна памет, която може да се увеличи с помощта на microSDXC™ до 512GB. Батерията е с капацитет от 2870 mAh, като моделът осигурява и традиционните за Sony функции за пестене на енергия, ефективно зареждане и удължаване живота на батерията.

Устройството вече се предлага в елегантните цветове черно и тъмно синьо, а скоро ще бъде налично и в розов и сребрист цвят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови