Най-новото попълнение сред геймърските лаптопи на Asus впечатлява с дизайн и параметри

OFFNews 17 август 2018 в 14:58 1995 0

Най-новото попълнение сред гейминг преносимите компютри на Asus e ROG Strix Scar II (GL504). Той впечатлява не само с подобаващите си параметри, но и с дизайн. Серията беше представена наскоро у нас и сега може да се запознаете с един от моделите в нея.

Лаптопът има интересен дизайн, състоящ се от метален капак с ROG лого. Той има и малка част в основата си, през която се вижда клавиатурата и LED индикаторите за захранване, активност на диска и батерията. Тази черта му придава по-различен вид от повечето от останалите модели на пазара.

Покритието на повърхността около клавиатурата също е нетипично. Разделено по диагонал, едната част е камуфлажна, а другата наподобяваща кевлар. Подобно на други продукти в гейминг бранда на Asus, и тук има Aura RGB светлинни ефекти. 

Светещите елементи са няколко, започвайки от логото на капака, клавиатурата и специална LED лента в предната част на лаптопа. Налични са различни режими на ефектите, които могат да бъдат синхронизирани със съвместими периферни устройства. Системата предлага сериозна степен на персонализация и е доста ефектна.

Хардуерните параметри на преносимия компютър също впечатляват. Серията предлага избор между 8мо поколение Intel Core i7-8750H или i5-8300H процесор.

Другите компоненти включват до 32GB DDR4 RAM, видеокарта NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB или GTX 1060 6GB и комбинация от M.2 NVMe PCIe SSD (до 512GB) и HDD/SSHD (до 1TB).

Наличието на комбинация от Core i7 процесор, подобаващо количество RAM и способна видеокарта, дава възможност да играете някои от по-натоварващите актуални онлайн игри при максимални или близки до максималните настройки.

Други параметри също допринасят за доброто гейминг изживяване. Това са 15.6“ Full HD екран с матово покритие и 144Hz честота на опресняване, позволяваща гладък геймплей без накъсване на картината. Характерно за дисплея е наличието на тънки странични рамки, което придава по-компактен размер на цялата система.

Охладителната система се състои от два 12V вентилатора и включва специални тунели за отвеждане на праховите частици без те да минават през радиатора, където обикновено се натрупват. Така се отстранява една от най-големите опасности в дългосрочен план за преносимия компютър - натрупване на прах и прегряване.

Лаптопът разполага и със стабилната мрежова връзка, която се осигурява от 802.11ac 2×2 Wave 2 Wi-Fi система. Налична е и опция за свързване с кабел към LAN.

Озвучителната система е съставена от 2 x 3.5W SmartAMP говорители и предлага силен и плътен звук. Говорителите са разположени от двете страни на корпуса и са насочени надолу.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови