Netflix преживя борсов срив

OFFNews 18 юли 2019 в 20:00 3874 0

Netflix са добавили по-малко от планираните нови абонати за последните три месеца и акциите на компанията на борсата отчетоха спад, пише Би Би Си.

За периода април-юни компанията добавила 2,7 милиона нови потребители от целия свят, което обаче е по-малко от очакваното. Според прогнозите на експертите е трябвало да бъдат цели 5,05 милиона за второто тримесечие. Това бе причината за рязък спад на цената на акциите на платформата, които загубиха 10% от стойността си, но при затварянето вече спадът беше ограничен до 3,55%.

"Неизпълнението на прогнозираните стойности засегна всички региони, но по-силно тези, в които увеличихме цените", пишат от Netflix в писмо до акционерите си.

Ръководството на компанията успокоява вложителите, като казва, че за третото тримесечие би трябвало да се подпишат договори със 7 милиона нови абонати. Предварителните прогнози предвиждат 6,5 милиона.

Ако погледнем в по-общ план, от началото на годината акциите на “Netflix” са поскъпнали с 35%. Това е второто най-добро постижение от компаниите в групата FAANG, както американците наричат неформалната група от Facebook, Apple, Amazon, Netflix и Alphabet - компанията-майка на Google.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови