Новите паркинг бариери се управляват през телефон

OFFNews 05 декември 2019 в 12:57 2894 0

Най-голямата грижа на всеки собственик или управител на паркинг е сигурността на автомобилите в него. Независимо дали паркингът е предназначен за клиенти, гости, бизнес партньори или служители, съдържателят му носи отговорност за безопасността и безпроблемното му функциониране.

Най-простото и евтино решение е поставянето на автоматични паркинг бариери. Те не само намаляват разходите, но и увеличават ефективността и сигурността на мястото, което води до повече доволни клиенти или по-добра грижа за служителите.

Всички познаваме паркинг бариерите, които се отварят с карти или чипове, както и онези, които се задействат от автомати за плащане и билети. С напредването на технологиите се появиха и модели с вградени камери, които са в състояние да разпознаят номера на автомобила или стикер на стъклото му.

Последна обаче се появи една нова, изключително удобна технология: паркинг бариери, които се управляват през телефоните на потребителите.

Автоматични паркинг бариери с вграден GSM модул

Един от вариантите, които можете да срещнете, са автоматични паркинг бариери с вграден GSM модул. Те са изключително удобни, тъй като осигуряват отваряне на бариерата чрез набиране на мобилен номер. Обаждането се таксува според предварително зададена тарифа и осигурява лесно плащане на таксата за паркинга.

GSM модулът има и допълнителни функции. Той дава възможност определени потребители да бъдат блокирани, като по този начин се засилва контрола на влизащите и на паркинга не се допускат некоректни платци или нежелани потребители.

Специалистите твърдят, че такава бариера е изгодна, ако паркингът има повече от 15 потребители. Подходящи са за всякакъв вид платени зони.

Автоматични паркинг бариери със смарт управление

Този тип автоматични паркинг бариери имат вградени устройства, подобни на тези в умните къщи. Те се управляват през мобилно приложение, което позволява на регистрирани потребители да отварят бариерата, като използват собствените си смартфони. Едно натискане на бутон на екрана на телефона е достатъчно, за да вдигне бариерата и да осигури безпрепятствен достъп на потребителя до паркинга.

Автоматичните паркинг бариери с мобилно управление не налагат издаването и преиздаването на допълнителни консумативи като карти, чипове, стикери и т.н., което допълнително намалява разходите по поддръжката и използването на системата. Освен това подобряват сигурността на системата, тъй като няма физически консуматив, който може да бъде откраднат или споделен с неоторизиран потребител.

Предимство на тези бариери е, че могат лесно да бъдат отваряни и за гости на потребителите, без да е необходимо наличието на специален служител на място. Не е необходимо дори домакинът да посещава паркинга – той може да вдигне бариерата практически от всяко място, стига да има достъп до интернет мрежата през телефона си.

Подобна система може да бъде толкова добре автоматизирана, че може да позволи приложението само да се активира на смартфона още при приближаването на автомобила до бариерата. Така за водача остава само да натисне бутона на екрана, без да губи време и да разсейва вниманието си от шофирането.

С умните системи в този тип автоматични паркинг бариери е лесно да се следи кой кога влиза и излиза от паркинга, което осигурява и по-добро управление на зоната за паркиране.

Автоматичните паркинг бариери с мобилно управление са изключително подходящи за частни или абонаментни паркинги – за жилищни комплекси или производствени предприятия, тъй като осигуряват лесен достъп за предварително регистрирани потребители. Но такива системи могат да се добавят и към друг тип управление и да осигурят многофункционалност на бариерите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови